love letterz..

To all my beloved readers, mohon tegur dan komen andai ada yang tidak kena dengan penulisan saya, mohon juga komen membina untuk meningkatkan mutu penulisan...

**Segala copy paste karya-karya di dalam blog ini adalah di larang, segalanya adalah hak terpelihara perahan otak saya. Terima kasih.

muah2 utk semua. Terima kasih atas sokongan!

yang benar dan tak tipu:
Adah Firaisaa

Tuesday, 14 December 2010

award dr cik aleeya sofea..


hye!! ni pulak adelah award dr cik kecik molek
aleeya sofea..
hehehhehehe
cunkan dye punyer awrd..
girlish g2..
ahaks!!
http://kisahbudaksekolah.blogspot.com




ha..p pas dpt award nih dye suh jw soklan la plak...
hehehe
ni jwpn dye eak.

 blog saya comel x?
comel sgt2!!..... cute.. sy suke..

~tuan punye blog ni cute x?
yela2..cute la.... femenim g2 ur face..
ehehehhe

~kenapa awak cakap blog saya comel?
sbb warne pink, lembut g2, ala2 ayu.. hehehe..
betooool, x tpu...

p/s: thanks eak.. comel la award tuh...

award!!...dr ecah emir..

ha....award ni aq curik kat ecah emir pnyer blog..
hahahhaa.
xder la...
aq amek coz i'm da flowerz... 
hehehehee
time kaseh yer sbb bg award nieh.,..
come2...

tp syer kne jwb soalan dyer dlu.. hahahah...
nk jwb la nih...
nama syer: siti nirsa'adah bt abdul wahab
knape nk follow blog ecah: sebab blog ecah comel, ader katun yg sy suker... huhuhuhuhu.. boleh x lau gune alasan nih???
hehehehehhehhe
k... pape pom... mekasih.. huahauhauhau

Thursday, 9 December 2010

lagi2 kenangan dari RAUDHAH ISMAIL

assalamualaikum...
ha.. kali ini aq bawakkan satu lagi nota dari my best fren
ngengenge...
mmg rindu giler kt dyer...
so..
bilaa aq terbaca nita dye nih...
tringat pulok kt readers kt blogger..
nk share lah asenyer..
mmg ntah pape..
p aq ske sgt bce
wt aq gelak sorg2..
so..
korang pom di jemput untuk menggelakkan diri anda yer..
heheh...;
k..
sekian terima kasih

dari raudhah..
ak ad benda nk habaq kt korg
Hai semua, bertemu kembali dalam rancangan, sape kawin dulu
huhu, hari ini sy akn membincangkn topik "langkah bendul bukan lurus bendul"
hahha, pastinya lelaki lurus bendul menjadi idaman pada gadis2 seperti kamu semua ya,,, terutama adah, bihah, yus, inas, ana,mira,yana, n semua gadis di tekche kecuali raudhah ye,hohoho, jgn marah nt kau kawin dulu!!!
topik ini bg sy sgt menarik ye, sebab saya akn jd kaya raya mengalahkn mami jarum,,,,xkisahla jarum peniti ke, jejarum ke pape jarum lah,,, persoalan yg ada di kpala kamu saat ini pasti nya kenapa saya akn jd kaya raya??? betul x tekaan saya,, huhuhu,, biasalah sy amat bijak membaca persoalan d kpala dn otak korg tu huhu,, jawapannya sgt mudah,
kalo berhajat kawin dulu sebelum sy kawen,,, mudah saje ,, cume sediakn
1)tali pinggang emas
2)emas 916 ye
3)ketebalan emas hanya 1 inci
4)tebuk 7 lbang je tau kt tali pinggang tuh,, jgn lebey2
5)pastikan pnjang 30, takot ak gemuk nt x ley paki pulak tli pinggang tu
 hahah, mudah kn,, owh terlupe, pastikn korg byr bis cash dlu bru bg kt ak ye, hahhaha
biar saya jelaskn maksud langkah bendul ni,,, langkah bendul ni bermaksud kite melangkah bendul,,  haha, kalo jumpe org name bendul ke kayu  bendul ke, kucing nama bendul ke, n then kite langkah, tu la langkah bendul ,, hahha
atau lebeh tepat kate org yg x muda n sedar dri dah tua,, langkah bendul ala2 cam si adik perempuan kawen dahulu sebelum kakak nye, hahaha, tu la langkah bendul, so sekarang korg sume adik2 ak, klo korg kawen dahulu sbelum sy, korg langkah bendul la namanya,,
 hahha, ad 1 pengumuman penting,, hanya yus terselamat dr bg ak tli pinggang emas ni,, sebb dia tua dr ak, jd ak berharap n berdoa siang malam semoga dia kawen dulu sebelum ak, haahha

namun segala cerita diatas x ad kene mengena dgn ape yg ak nak habaq kt korg,, I MISS U ALL,,, tu je


p/s: bnda nk gtau skit jer.. p crita.. adoooh... berjela...

Friday, 27 August 2010

Redhakanlah wahai hati nurani.....

duhai hati, jangan menangis..
walau mungkin dia turut pergi, tak bermakna kau sendiri..
lapangkan  perasaan mu, cuba terima realiti, kerana, sesungguhnya, terimalah...
setiap yang terjadi, ada hikmahnya..
ada manisnya..
jika benar dia pergi...
terimalah dengan hati terbuka,
dan sedarlah..
masih ada yang perlu kamu fikirkan,
selain dia....
duhai hati nurani..
kali ini...
jika kali rasa perit sakit ditinggalkannya
jangan sekali kamu menyiksa jiwa..
relakanlah dia pergi..
relakanlah dia berlalu,
kerana..masih ada yang terbaik menanti mu suatu hari nanti...
walau bukan di dunia...
mungkin di ukhrawi...
sabarlah duhai hati....
tegapkan ikatan mu..
jangan rebah walau di tolak..
teruskan perjalanan hatimu...
menuju ke arah yang satu.....
biarlah apa yang bakal terjadi...kuatkanlah hatimu...
duhai hati nurani..

(sajak ini di tulis pada 27/8/2010...2.04 petang...segalanya menggambarkan apa yang aku rasa sekarang...suka duka...segalanya tersirat di sebalik sajak ini.....aq pasrah..)

apa salahku..........

adakah ape yang berlaku sebelum ini bakal berulang lagi?
aq atau..di mana silap ku..slahkah aq menyayanginya?
menyintainya??
salahkah aq..rela ku lakukan apa sahaja, namun mengapa, semua ini terjadi, walau dia tak meluahkan, segalanya terpancar dari matanya, dari gerak gerinya, menjadikan hatiku yag gelisah semakin x senang duduk..x tenang, berrtambah gundah...apa yang harus aq lakukan, adakah salah aq menyayangi nya, aq atau dia yang berubah?....aq keliru, buntu.... sedih...segalanya...slahkah aq seorang perempuan menyintau seorang lelaki.............

Thursday, 3 June 2010

hati aku merana sendiri....

erm...lame x tulis blog ni...erm...selepas dia pergi,muncul jejaka y menyatakan bahawa dia menyintai ku sepenuhnya.aku tau,tp ati ni terlalu perit untuk menerima cinta lg...bg aku,kawan lebih baik....dan....aku hanya menjadi kawan kepadanya....aku x mngerti,kenapa cinta yg aku temiu adalah cinta yg menyakitkan...cinta yg selau mengecewakan....apa yg harus aku lakukan lg.....

Saturday, 10 April 2010

semangat lazuardi ku turut terbang di bawa arus....

x sangka...cinta yg ku harapkan membawa sinar kehidupan baru turut berlalu pergi...aku x tahu...kenapa...di awal perkenalan di sudi menerima kehidupan ku yg x seperti gadis2 lain...tp.....tiba2 dia mengatakan yg dia x mampu terima kehidupanku....dia meninggalkanku kerana sesuatu yg x mungkin aQ ubah...sesutu yg x mungkin aQ ubah tanpa keizinan Yang Maha Pencipta.....wlau berat utk aQ lpekan...wlau berat utk aQ trime bahawa dia telah pergi dari hdupku..namun...aQ pasrah....aQ harus trima.....erm...memg berat..tp aQ harus mlupakan dia selamanya...dia telah membuatku rasa hiona..rasa di gunakan...buat aQ x layak utk sape2...aQ tau..pe yg aQ  miliki selalu menyusahkan dia...tp....aQ x mampu ubah semua tu...dulu...dia sendiri yg sggup trime bahawa aQ selau sakit...selalu memerlukannya dalam hdupku...erm...mgkin dia rimas dengan kehidupanku yg selalu menyusahkannya...erm...siapa yg sgup trima teman seperti ku...seorang lelaki mencari pasangan untuk menyenangkan hatinya,menggembirakannya..bukan utk menyusahkan seperti aQ................ AQ PASRAH DENGAN KETENTUANNYA.................

Thursday, 18 February 2010

cinta bercabang?itukan cinta?


herm...entah mengapa...aku rasakan cinta aku bercabang....aku tetap menyukai n menyayangi seseorang yang aku pernah kenali...pernah ku luahkan rasa ini padanya tetapi aku memohon untuk dia melupakan perasaan aku itu...aku sayangkannya.....aku tahu...dia tak mungkin akan menerima diri aku...kami lebih serasi sebagai kwan atau teman rapat....tapi...kadang kala,hatiku meronta meninginkan sesuatu hubungan yang lebih dari seorang kawan..tapi..tak mungkin aku  akan mengkhianati cinta yang telah aku miliki......bantulah aku...aku inginkan perasaan ini hilang dari hatiku....

Saturday, 13 February 2010

cinta tak mengenal usia....herm....

cinta x pernah limit untuk usia...seperti Saydatina Khadijah & Nabi Muhammad S.A.W.....mereka berkahwin dan menerima kehadiran cinta dengan hati penuh ikhlas walaupun ketika itu s.Khadijah berumur 40 tahun & Nabi kita berumur 25 tahun...sungguh hebat cinta mereka....

Sunday, 7 February 2010

cinta dunia.......

herm...ape yang anda tahu tentang cinta?? ingin sekali aku mengetahui definisi cinta yang sebenar...yang aku tahu...makna cinta terlalu subjektif......tolonglah aku.......kata orang cinta dunia tak bawa kemana....tapi bukankah ia tetap cinta....??hurm....